این موضوع به ماده 192 قانون مالیاتهای مستقیم که اگر مودی به هر دلیلی، در موعد مقرر، اظهارنامه مالیاتی را تسلیم نکند و کد رهگیری دریافت نکند، مشمول جریمه غیر قابل بخشودگی معادل ۳۰درصد مالیات متعلق خواهد شد. این جریمه، برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل بوده و جریمه غیر قابل بخشودگی برای مودیان حقیقی، معادل ۱۰ درصد مالیات متعلق می باشد. مالیاتها با ابزاری به نام اظهارنامه از سوی مودی به نهادهای مربوطه ارسال میگردد، کارشناسان و ممیزان مالیاتی به اظهارنامه رسیدگی میکنند و و نسبت به اعداد و ارقام مندرج در اظهارنامه مبلغ مالیات را تعیین مینمایند.
توضیحات دوره
در پایان میتوان گفت که برای دفاع از خود در زمینه امور مالیاتی و تلاش برای اظهار دفاعیه خود به هیئت حل اختلاف ابتدا باید سعی کنید که متن نمونه لایحه دفاعیه خود را به شیوهای اصولی تنظیم کنید. نوشتن اظهاریه قواعد خاص خود را دارا بوده و نیازمند دانش حقوقی و حسابداری لازم در زمینه امور مالیاتی میباشد. موسسه رهبر حساب، دوره آموزش دادرسی مالیاتی و لایحه نویسیخود را با بهره گیری از متخصصین این حوزه برگزار کرده و دانشجویان عزیز را در مراحل آموزش، تمرین و ورود به بازار کار همراهی میکند.
با فرآیند محاسبه مالیات در ایران آشنا شوید:
اما به علت استناد های اشتباه به قوانین و تنظیم لایحه مالیاتی ضعیف نتوانسته اند از حقوق خود در سازمان امور مالیاتی دفاع نمایند. منظور از ابلاغ در قانون مالیات های مستقیم ارائه اوراق مالیاتی به مودی بر اساس مقررات ماده های ۲۰۳ تا ۲۰۹ قانون مالیات های مستقیم است. ابلاغ؛ شامل انواع اوراق مالیاتی مانند برگ درخواست اسناد و مدارک، برگ تشخیص مالیات، برگ تعیین تاریخ هیات حل اختلاف مالیاتی و غیره میباشد. در مرحله دوم به منظور تهیه لایحه دفاعیه مالیاتی بایستی آگاهی و اشراف کافی و لازم به قوانین و مقررات مربوطه به طور خاص قانون مالیاتهای مستقیم وجود داشته باشد. به طور حتم نقش تعیین کننده ای در دفاع صحیح در مراجع مالیاتی خواهد داشت. چه بسا بسیاری از مودیان مالیاتی که مالیات تشخیصی ایشان اشتباه و یا نا عادلانه بوده است ولی بدلیل استناد های اشتباه به قوانین و تنظیم لایحه مالیاتی ضعیف نتوانسته اند از حقوق خود در سازمان امور مالیاتی دفاع نمایند .
در تنظیم دفاعیه مالیاتی بهتر است به مواد قانونی و نظریات و تصمیمات شورای عالی مالیاتی و همچنین آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری استناد شود. قانون به طور شفاف مشخص کرده است که تنظیم لایحه دفاعی مالیاتی باید توسط چه کسانی صورت بگیرد. مطابق قانون برای افراد حقیقی و حقوقی به صورت مجزا تعیین تکلیف شده است. از طرف دیگر، اگر موضوع طرح شکایت مالیاتی و اعتراض، مطابق قانون در ارتباط با صلاحیت شورای هیئت حل اختلاف مالیات است، در تنظیم دفاعیه باید حتما این مرجع قانونی مورد خطاب قرار گیرد. بعد درخواست گزارش رسیدگی برگ تشخیص خود را به حوزه مالیاتی تقدیم نمایید. بعد از دریافت گزارش رسیدگی، تصویر آن را به شماره ۰۹۱۲۷۰۱۶۲۸۰ ارسال نموده تا رهنمودهای لازم به شما ارائه گردد.
- حال این مؤدی میبایست برای دفاع از خود به هیئت های حل اختلاف مالیاتی مراجعه نماید.
- ما در مؤسسه آقای مالیات نمونه متن اعتراض به مالیات و نمونه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی را برای شما قرار دادیم.
- برگ تشخیص مالیات که از آن به برگ ارزیابی مالیات بر درآمد نیز یاد میشود، در حقیقت اظهارنظر اداره امور مالیاتی، پس از رسیدگی های صورت گرفته نسبت به مالیات مودی است و برای انواع مالیات، برگ تشخیص جداگانه ای صادر میگردد.
- استفاده از اخطارها، بندها و مواد قانونی که اعتبار و ارزش بیشتری به دفاع می بخشد از اهمیت زیادی در دفاع ار مالیات برخوردار است.
- مشخصات فردی و شناسنامه ای مودی، شماره اقتصادی و نوع فعالیتش هم باید در برگ تشخیص ثبت شده باشد.
به این صورت که افراد میتوانند تا 30 روز بعد از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، باید مراتب اعتراض و طرح دعوای مالیاتی را به سازمان اعلام نمایند. سپس متناعتراض به برگ تشخیص مالیاتیمؤدیان از سوی سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و زمانی جهت رسیدگی پرونده در هیات حل اختلاف مالیاتی اعلام میگردد. بعد از تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی حقیقی یا حقوقی و ارسال آن، سازمان امور مالیاتی نسبت به بررسی لایحه اقدام میکند و در نهایت کارشناسان این سازمان بر مبنای محاسبات خاص خود، مبلغ مالیات پرداختی اشخاص حقیقی یا حقوقی را تعیین میکنند. قانون برای اینگونه مواقع مراجع حل اختلاف مالیاتی را با عنوان مرجع رسیدگی به اعتراضات قرار داده است.
چهارمین وبینار تخصصی چگونه لایحه مالیاتی بنویسیم؟ سرمایگان مشاوره مالیاتی خدمات حسابداری | تکس مپ